Stilul actual de viață implică muncă asiduă multe ore pe zi, alimentație necorespunzătoare, stres și chiar sedentarism. Astfel organismul nostru este supus unor presiuni din ce în ce mai mari. Resimțim acest lucru mai devreme sau mai târziu, când încep să apară o mulțime de probleme de sănătate, ale căror simptome ar trebui să ne trimită de îndată la un medic specialist.

Multe dintre aceste simptome pot dispărea în mod natural, odată evitată sursa problemei, dar acest lucru nu ne este la indemana de multe ori. De exemplu este greu sa iti schimbi jobul peste noapte sau iti este greu sa iti faci timp si sa iti gasesti motivatie sa faci exercitii de mobilitate de unul singur si cu regularitate.

Dacă te confrunți cu dureri de spate, de gât, de mușchi sau de oase, s-ar putea să ai nevoie de recuperare medicală si este nevoie sa faci o vizita la un medic specialist sau chiar la medicul de familie pentru un control de rutină.

 

De ce ar trebui să fac recuperare medicală?

Recuperarea medicală este foarte utilă pentru că are rol de a de a diminua diverse dezechilibre și de a reduce deficitul funcțional al pacientului, folosind diferite tehnici, ca de exemplu:

– kinetoterapie,

– electroterapie,

– termoterapie,

– hidroterapie,

– masaj etc.

Recuperarea medicală este de cele mai multe ori o necesitate și orice durere la nivelul mușchilor sau a oaselor poate fi tratată, atunci când se intervine rapid, atunci când simptomele nu sunt atât de agasante.

Programele de recuperare includ mai multe exerciții fizice și terapeutice, de intensități diferite, sfaturi de la personalul medical și monitorizarea evoluției pacientului pe tot parcursul ședintelor de terapie. Astfel, se vor stabili obiectivele pe termen scurt, și se vor monitoriza constant și progresele făcute de pacient.

Recuperarea medicală în clinici specializate

Tehnicile de recuperare medicală sunt destinate mobiltății aparatului locomotor, afectat de dezechilibre de natură neurologică, reumatică sau diverse traumatisme suferite în urma unui accident sau a unui efort prea puternic ( de ex. diverse competiții sportive).

Recuperarea medicală este recomandată și în urma unor intervenții chirurgicale complexe, fiind impetuos necesară ca o prelungire a intervenției, ce necesită răbdare, perseverență și efort din partea pacientului pentru a avea rezultatele scontate.

In cazul durerilor și al inflamațiilor, tehnicile de recuperare medicală includ și :

– termoterapia,

– crioterapia,

– stimularea electrică în scopul de a preveni atrofia musculară.

Un tratament eficient trebuie să se bazeze pe un plan clar conceput pentru tipologia de afecțiuni de care suferă fiecare pacient.

Recuperarea medicală se realizează cel mai bine în clinici special amenajate, dedicate tratamentului multidisciplinar. Majoritatea clinicilor de recuperare sunt echipate cu tehnologii de reabilitare moderne și aparate revoluționare dedicate tratamentelor individualizate. Tratamentul de recuperare este individualizat pacientului prin programe complexe de gimnastică medicală și alte proceduri combinate.

Beneficiile recuperării medicale

Recuperarea medicală într-o clinică specializată, poate fi o modalitate eficientă de a obține cele mai bune rezultate pentru multe leziuni, boli și condiții medicale diverse și cu putin efort vă puteți redobândi viața activă pe care o aveaţi înainte.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le aduce procesul de recuperare medicală în viața noastră:

– este recomandată şi în cazul pacienţilor care suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, afecţiuni reumatismale sau neurologice.

– ajută indiferent dacă este vorba despre o leziune acută sau o afecțiune cronică, cum ar fi artrita, chiar şi entorsele şi luxaţiile, și va trata cauza durerii.

– dedicat persoanelor care își redobândesc treptat mobilitatea după o accidentare sau o intervenție chirurgicală.

– previne intervenții chirurgicale în cazul în care pacientul din diverse motive amână operația. Un specialist în recuperare medicală poate prescrie un tratament personalizat însoțit de mai multe tipuri de terapii menite să amelioreze simptomele și astfel să nu mai fie nevoie de o intervenție la acest nivel, ci doar de o perioada mai lungă de recuperare.

– chiar si unele probleme legate de vârstă se pot rezolva prin recuperare medicală. Astfel durerile de articulații pot fi prevenite din timp cu ajutorul fizioterapiei și a tehnicilor moderne de tratament.

– poate restabili funcția motorie complet și minimiza sau elimina durerea.

Evexiaapp este o aplicație de programări medicale care pune la dispoziția ta medici din mai multe domenii medicale, inclusiv kinetoterapeuti care te pot ajuta cu rezolvarea problemelor tale de sănătate.