Cabinetele dentare se confrunta de obicei cu problema gestiunii eficiente a pacientilor. Intre solutiile de management regasim software-uri de gestiune a pacientilor sau simple fisiere in Excel, insa acestea ofera de cele mai mute ori doar solutii de pastrare a informatiilor despre pacienti.

In acest mod, pierdeti timp pretios cu administrarea cabinetului. Apoi, pacientii trebuie sunati pentru a confirma intalnirea, din nou timp pierdut. Poate nu raspund imediat ori poate va solicita sa schimbati ora si ziua. Cautati in calendarul/ fisierul cu sedintele programate si le faceti mai multe propuneri pentru a fixa intalnirea.

Iata cum se pierde timp important pe care l-ati fi putut folosi pentru a lucra. Noi va propunem o solutia moderna de management al cabinetului dentar, aplicatia Evexia, prin care puteti administra foarte simplu pacientii si puteti vedea imediat sloturile orare disponibile.

Pacientii primesc notificari automate cu privire la urmatoarea lor sedinta, in acest fel nu mai sunt necesare apelurile, uneori repetate cand nu sunt imediat disponibili (notificarea ramane pe telefon si este citita cand va avea timp). In acest mod, scad si sedintele neonorate, putand fi configurate mai multe notificari in apropierea datei stabilite.

Veniturile cabinetului dentar vor creste pentru ca veti dedica mai putin timp sarcinilor administrative si va veti putea concentra pe activitatea medicala propriu-zisa; de asemenea, creste gradul de prezentare in cabinetul stomatologic prin notificarile automate.

Trenduri mondiale in gestiunea pacientilor cabinetelor dentare prin software si aplicatii

Ne uitam intotdeauna la alte piete, mai avansate tehnologic, pentru a aplica la piata romneasca trendurile mondiale adecvate.

In SUA, din piata software-ului si aplicatiilor de gestionare medicale, peste 39% o reprezinta software-ul de management al cabinetelor stomatologice si se prevede ca isi va mentine dominatia in perioada urmatoarea. Cresterea ratelor de adoptie a software-ului de gestionare a cabinetelor stomatologice datorită extinderii IT in domeniul sanatatii va conduce la dezvoltarea industriei.

Se anticipează că piața mondială a software-ului de gestionare a practicilor dentare va atinge aproximativ 12% CAGR (rata anuala compusa de crestere) pana in 2025, datorita cresterii rapide in domeniul IT din domeniul sanatatii, precum si a cresterii gradului de constientizare.

In Marea Britanie, vom asista la o crestere de aproximativ 11,6% in intervalul de timp prognozat datorita cresterii populatiei varstnice, impreuna cu sprijinul guvernamental favorabil pentru cresterea gradului de constientizare pentru igiena orala in randul populatiei.

Pe piata japoneza a software-ului de gestionare a cabinetelor dentare, rata estimata este de peste 13%, datorita unei populatii mai in varsta cu probleme orale, cuplata cu o mai buna constientizare a sanatatii dentare in grupul de pacienti.

 

Grafic trenduri software cabinete dentare

Se anticipeaza ca piața mondiala a software-ului de gestionare a cabinetelor dentare va atinge aproximativ 12% CAGR pana in 2025, datorita cresterii rapide in domeniul IT din domeniul sanatațtii, precum si a gradului de constientizare.

Sursa grafic: Global Market Insights